Transport Van Een Houten Huis

Onze fabrieken staan in Litouwen, maar onze klanten zitten in Scandinavië, Frankrijk en de Benelux. Hoe transporteren we een houten huis?

loading a truck with log packages for a wooden house

Uitladen van paks met logs. Gewicht: 3,5 ton per pack.

Van onze fabrieken naar Toulouse is het ongeveer 2800 kilometer rijden, dus dat is vier tot vijf dagen rijden. De video hieronder laat de aankomst van een vrachtwagen op een bouwplaats in Toulouse zien. We zijn dan beter in huizen bouwen dan filmpjes maken, dus het filmpje is niet perfect, excuus…

Er past ongeveer 50 m2 woning in een vrachtwagen, dus voor een woning van 140 m2 hebben we drie vrachtwagens nodig. We sturen niet drie vrachtwagens op hetzelfde moment, in plaats daarvan sturen we één vrachtwagen, dan een week wachten, dan de tweede, enzovoort. Het hangt een beetje af van de snelheid waarmee we kunnen bouwen, het weer, en de opslagcapaciteit op de bouwplaats.

Ramen en deuren komen met de laatste vrachtwagen. We proberen het zo te plannen dat de installatie van de ramen meteen kan beginnen na uitladen, want anders moeten we ramen en deuren opslaan op de bouwplaats, dat is niet goed voor de kwaliteit van de producten.

unloading windows for a wooden house

Ramen uitladen

Ons montage-team arriveert één dag voor aankomst van de eerste vrachtwagen, en helpt met uitladen. Voor het uitladen hebben we materieel nodig, meestal een Manitou, wiellaadschop of kraan. Tilcapaciteit: 3500 kilo.

unloading wooden house

Zijn er ook materialen die we lokaal aanschaffen? Nee, eigenlijk niet, alles komt met de vrachtwagen. Zelfs isolatiemateriaal kunnen we goedkoper vanaf de fabriek verzenden dan dat we het lokaal in West-Europa aanschaffen.

We maken een uitzondering voor de dakpannen. Die zien er in elke regio van Europa anders uit en kun je het best lokaal kopen. Ardoises hebben we nu eenmaal niet in Litouwen.

Hieronder een paar foto’s van het uitladen van onze houten huizen.