wooden house in oosterwold

Stap 7: Assemblage

Aankomst materialen, de assemblage begint

De fundering si klaar, de kraan staat opgesteld, klaar om te hijsen. De materialen kunnen komen. De eerste vrachtwagen brengt de panelen voor de begane grond en de verdiepingsvloer. We stellen de panelen op naast de fundering, de volgende dag beginnen met de daadwerkelijke assemblage. Eerst een laag bitumen tegen vochtoptrek, en een eerste regel op de fundering. Bovenop de eerste regel monteren we de panelen.

De panelen komen volledig gereed uit de fabriek. Niet helemaal volledig: de binnenafwerking plaatsen we soms pas op de bouwplaats, zodat eerst water en electra weggewekrt kan worden. De buitenkant is wel goeddeel compleet afgewerkt.

Assemblage: wanden, dak en ramen

Binnen een week arriveren nog twee vrachtwagens met panelen voor de eerste verdieping en het dak. Het dak wordt op de bouwplaats op maat gemaakt, dus in dit geval geen prefab panelen die gehesen worden. Na het dak monteren we de ramen.

Huis is wind- en waterdicht

wooden house in oosterwold

Electra en vloerverwarming

Parallel installeren andere subcontractors hun electra en vloerverwarming.

We werken verder aan het huis. Blijf ons volgen. U kunt de voorgaande en volgende stappen van dit project zien door te klikken op “oosterwold-1”.