Coördinatie

Een huis bouwen wordt meestal geassocieerd met mannen met helmen op bouwplaatsen die veel lawaai maken met graafmachines en boren en hamers. Maar het graven en boren en timmeren is uiteindelijk slechts de laatste stap van het totale bouwproces. Bij alle voorgaande stappen zijn de graafmachines niet nodig.

Lithouse meeting with OxL Studio

Lithouse meeting with OxL Studio

Lees verder

Bouwpakketten

Regelmatig wordt ons gevraagd of we ook bouwpakketten verkopen. Dus bijvoorbeeld een container vol materialen, een duidelijke handleiding, en dan zelf in elkaar schroeven. IKEA-huis, zeg maar.

Nee, dat leveren we niet.

Het Sears Catalog Home

Maar waarom eigenlijk niet? Een huis bouwen is tenslotte geen rocket science. In Amerika leverde de firma Sears jarenlang het Sears Catalog Home. Dat waren geen tuinhuisjes, maar complete grote woonhuizen bedoeld voor permanente bewoning.

1922_Sears_Modern_Homes_Catalog

1922_Sears_Modern_Homes_Catalog

Lees verder

Een Willekeurige Mooie Foto

De laatste tijd gaan veel van onze posts over modder, modder en nog meer modder. Geen wonder als je in de polder bouwt. Maar vandaag maakte één van onze collega’s een mooie foto. Richtte toevallig haar iPhone iets omhoog, en boem: prima foto.

wooden house oosterwold

wooden house oosterwold

We zijn bijna klaar op deze bouwplaats, binnenkort laten we nog een paar fotos zien.

Dit huis bouwen we in Oosterwold. Ontwerp: architect Edward van der Drift.

We keken even in ons archief, en hier is nog een foto van hetzelfde huis. Genomen met dezelfde iPhone. Maar andere lucht.

another cool wooden house photo

another cool wooden house photo

wooden house in oosterwold

Stap 7: Assemblage

Aankomst materialen, de assemblage begint

De fundering si klaar, de kraan staat opgesteld, klaar om te hijsen. De materialen kunnen komen. De eerste vrachtwagen brengt de panelen voor de begane grond en de verdiepingsvloer. We stellen de panelen op naast de fundering, de volgende dag beginnen met de daadwerkelijke assemblage. Eerst een laag bitumen tegen vochtoptrek, en een eerste regel op de fundering. Bovenop de eerste regel monteren we de panelen.

Lees verder

Veiligheid Op De Bouwplaats

Veiligheid is een belangrijk onderwerp in de bouwindustrie. In Nederland verongelukten 42 werknemers op bouwplaatsen in de eerste helft van 2016. Dat zijn geen goede cijfers, de bouwindustrie is één van de meest gevaarlijke bedrijfstakken. De meeste ongelukken gebeuren door vallen of door contact met zwaar materieel.

ready for the job

ready for the job

Lees verder

Tour De France

Contact via telefoon en mail is prima, maar voordat we werkelijk bouwen moeten we toch met klanten om tafel zitten. Dus we stappen regelmatig in de auto, en maken een trip door Frankrijk, waar we op dit moment behoorlijk actief zijn.We noemen het onze Tour de France. Twee weken achter elkaar p de péage, de D321, en als we pech hebben één of andere zandweg. In ieder geval levert het wel werk op, zie de kaart.

Where we built recently

Where we built recently

Lees verder