Project Op Een Eiland – VI

We plaatsen onze houten logwanden gewoonlijk rechtstreeks op de betonnen fundering. Daarna komen de beton- en verwarmingsmannen terug, en die plaatsen een paar extra lagen tussen onze wanden:

  1. isolatie
  2. vloerverwarming
  3. chape, of cement
  4. optioneel: tegelvloer, of houten vloer.

In dit huis doen we laag 4 niet, dus geen tegelvloer en geen hout, gewoon cement. De combinatie van hout, cement en RVS ziet er strak en modern uit, en toch warm. De combinatie van vloerverwarming en houten vloer lijkt wat onlogisch, maar tegenwoordig hebben we houten vloeren speciaal bewerkt voor de combinatie met vloerverwarming. Werkt prima. Maar goed, in dit geval dus gewoon een cementvloer.

Het enige probleem met deze cementvloer? Laag 3: de cement. We moeten een cementmixer van 35 ton naar het eiland slepen op een ponton. Vandaag was het ponton-dag.

Als we starten ziet de vloer er als volgt uit: betonnen dragende vloer, isolatie, vloerverwarming (dat zijn de gele leidingen), stalen mat.

the floor as when we start

the floor as when we start

Lees verder

Project Op Een Eiland – IV

Door al het mooie weer gaan we heel snel vooruit. Het dak is inmiddels dicht, geen regen meer in het huis. Niet dat het regent overigens, al drie weken geen druppel. Volgende week plaatsen we het metalen Ruukki dak, maar eerst maken we de binnenkant af, en we plaatsen de isolatie aan de buitenkant, met larix afdekking. Geen onderhoud, gaat een leven lang mee.

inside nearing completion

inside nearing completion

Lees verder

Tour De France

Contact via telefoon en mail is prima, maar voordat we werkelijk bouwen moeten we toch met klanten om tafel zitten. Dus we stappen regelmatig in de auto, en maken een trip door Frankrijk, waar we op dit moment behoorlijk actief zijn.We noemen het onze Tour de France. Twee weken achter elkaar p de péage, de D321, en als we pech hebben één of andere zandweg. In ieder geval levert het wel werk op, zie de kaart.

Where we built recently

Where we built recently

Lees verder