Nationaliteiten Op De Bouwplaats

Omdat we overal in Europa werken, ontmoeten we veel verschillende nationaliteiten en culturen. Maakt ons werk een heel stuk leuker.

Hier lossen we een vrachtwagen. De chauffeur spreekt Pools, onze voorman spreekt Litouws, maar samen spreken ze Russisch. We praten Frans met de bestuurder van de Manitou, maar die spreekt weer Pools met de chauffer. We spreken Engels met onze klant, Duits met de architect en weer Frans met de burgemeester die even een kijkje komt nemen. Zes talen op de bouwplaats, dat is ons Europa.

unloading a wooden house with four nationalities

unloading a wooden house with four nationalities

De Fransen praten en praten tijdens de voorbereiding van hun werkzaamheden, en dan praten ze nog wat meer. Het lijken wel Nederlanders. Maar ze lunchen van 12 tot 2, wat er ook gebeurt. Als ze eenmaal aan het werk zijn, dan zijn de Fransen onverwacht snel en efficiënt.

French preparing for work

French preparing for work

De Litouwers en de Polen werken heel gelijkmatig, en ze maken langen dagen. Starten om vijf uur ‘s morgens en doorgaan tot negen uur ‘s avonds, doen ze zonder problemen als het moet.

En de Italianen? Tja… die bouwen een kleine barbecue op de bouwplaats. Altijd goed om een paar Italianen in een project te hebben. Eén van onze mensen heeft een jaar in Italië gestudeerd en spreekt Italiaans, die ritselt een paar burgers voor ons.

Italians with their BBQ

Italians with their BBQ