Hier Begint Uw Houten Huis

Litouwen heeft een lange historie in hout. Al vanaf de 13e eeuw exporteerde Litouwen vanuit steden aan de Baltische kust, ondermeer Klaipeda, grote hoeveelheden hout. Het Litouwse en Russische hout werd vooral gebruikt in de scheepsbouw in West-Europa.

timber export

Al eeuwen is hout het belangrijkste materiaal voor de bouw van huizen in de Baltische staten. Bovendien werd, en wordt, hout gebruikt voor de bouw van kastelen, kerken, hotels, conferentiecentra en winkels. Ook vandaag zijn houten huizen zeer gebruikelijk in de Baltische staten.

Over Lithouse

Lithouse is niet een standaard huizenbouwer. Ons kantoor en management team zitten in Nederland, en daardoor hebben we goed toegang tot de Nederlandse en Belgische markten. We kunnen makkelijk onze klanten en bouwplaatsen bezoeken en West-Europa. We bouwen trouwens ook veel in Frankrijk.

building wooden house

Onze produktie vindt plaats in Litouwen. We produceren ongeveer 60 huizen per jaar. We hebben geen grootschalige massa-produktie, we zijn gespecialiseerd in enkelvoudige projecten, alles op maat gemaakt. We bouwen eigenlijk nooit twee identieke huizen, elk project is anders.

factory-meeting

We produceren niet alleen huizen, we assembleren ze ook, overal in Europa. Onze fabrieks-teams worden in de eigen produktie opgeleid, en ze werken overal in Europa. In Nederland kunnen we eventueel sleutelklaar leveren, dus inclusief fundering, gas, water en licht.

timber house assembly