Gelamineerd Hout

Wij bouwen onze houten huizen hoofdzakelijk van gelamineerd hout. Gelamineerd hout is hout dat eerst in stroken gezaagd wordt, en vervolgens weer aan elkaar is gelijmd. Dat lijkt een beetje nutteloos, maar dat is het niet. Zagen en weer lijmen heeft een paar duidelijke voordelen.

massive wood by the roadside

massive wood by the roadside

Geen Scheuren

Hout droogt. Direct na het vellen heeft een boom nog een vochtpercentage van ongeveer 50%. Na een paar maanden is dat al gedaald tot 30%. Maar voordat wij het hout kunnen gebruiken voor de bouw van een huis, moet het vochtpercentage verder naar beneden, tot onder de 20%. En als een huis gereed is zal het vochtpercentage nog verder dalen, tot ergens tussen de 5% en 15%, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de relatieve luchtvochtigheid van de omgevingslucht.

cracked wooden disc

cracked wooden disc

En met het drogen ontstaan er scheuren. Een klein scheurtje hier of daar maakt niet uit, maar grote scheuren zijn een probleem, ondermeer voor de isolatiewaarde van een log.

En je kunt er weinig aan doen. Behalve: lamineren. Lamineren resulteert in hout met weinig tot geen scheuren. Meer info hier.

Minder Krimp

Standaard massief hout heeft een vochtpercentage van 20% tot 30% op het moment van assemblage, en het drogen daarna geeft niet alleen scheuren, maar doet het hout ook krimpen. En krimpen geeft kopzorgen.

Bijvoorbeeld: de hoogte van een huis kan krimpen van 6.00 meter naar 5.50 meter. Jazeker, massief ongedroogd hout kan behoorlijk krimpen! Geen probleem, denkt U? Zullen de deuren en ramen (die immers niet krimpen) nog steeds in de uitsparing passen? Trekt er niks uit verband? En wat gebeurt er met de verticale regenpijpen? Die worden in de grond geduwd, of ze trekken de dakgoot naar beneden. Verticale waterleidingen (water, verwarming), wat denkt U dat daarmee gebeurt bij de aanhechting aan de gootsteen of kraan?

glulam beams for roof

glulam beams for roof

Gelamineerd hout is veel droger (onder 18% vochtpercentage) als we het gebruiken tijdens de assemblage. Het krimpt nog steeds een beetje, tot maximaal 1%, maar dat is geen probleem, daar hebben we standaard oplossingen voor.

Sterker, Langere Overspanningen

Massieve balken zijn te koop in standaard afmetingen, tot ongeveer 6 meter lang en 30 centimeter doorsnee. Iets langers nodig, of dikker? Tja… dat is natuurlijk wel te koop, maar het kost een fortuin. In auto-termen: vergelijkbaar met Aston Marton of Bentley. En onze huizen zitten meer in de Volvo-hoek.

laminated timber

laminated timber

Gelamineerd hout kun je daarentegen produceren in elke afmeting, tegen Volvo-prijzen. Dankzij gelamineerd hout kunnen we verdiepingsvloeren en daken maken met een overspanning van 12 meter (in plaats van 6 meter) zonder een kolom halverwege. En dat is dan in Noorwegen, met een serieuze dakbelasting vanwege de sneeuwlast. Het zware werk, helemaal geen probleem met gelamineerd hout.

bridge from laminated wood in Sneek, Netherlands

bridge from laminated wood in Sneek, Netherlands

We zouden nog wel verder kunnen gaan. Met gelamineerd hout bouw je zonder problemen bruggen die 30-ton vrachtwagens dragen (rij maar over de A7 bij Sneek). Maar we moeten onze logs natuurlijk ook nog transporteren, dus een maximum lengte van 13 meter is het wel zo’n beetje, anders past het niet in een vrachtwagen.

Hoe Te Lamineren

Dus hoe lamineer je hout? We zouden het kunnen uitleggen, maar dit Youtube-filmpje laat het goed zien.