Funderingen Voor Houten Huizen

Wij maken geen funderingen. In plaats daarvan maken we tekeningen, sturen die naar de klant, en daarna bouwt een lokale aannemer de fundering.

foundation for timber house

Eisen

Welke eisen stellen wij aan een fundering?

De eisen zijn eigenlijk vrij eenvoudig: een fundering moet vlak zijn. Een fundering moet ook voldoende sterk zijn om het houten huis te dragen, maar omdat een houten huis minder weegt dan een stenen of betonnen huis, zal dat meestal geen probleem zijn.

Hoe Vlak Is Vlak?

Vlak betekent: maximum hoogteverschil ongeveer één centimeter. We kunnen iets grotere hoogteverschillen nog wel opvangen, maar vlakker is beter.

Plaat Of Ring

We kunnen op twee soorten fundering bouwen: op een vlakke plaat, of op een ringfundering. Hieronder twee fotos om het verschil te laten zien.

De plaat is de meest gebruikte fundering. Hij is er in twee soorten: geïsoleerd, en ongeïsoleerd.

Als de plaatfundering geen isolatie geeft, dan kunnen wij een isolatielaag bovenop de fundering plaatsen. Afhankelijk van de regio bestaat die uit 10 to 20 centimeter minerale wool, meer is mogelijk.
insulated floor

Dit heeft één voordeel: je kunt nu de hele electrische installatie onder de vloer plaatsen gedurende de opbouw van het huis.

Een ringfundering is goedkoper, maar het betekent dat wij een vloer plaatsen tussen de wanden. Afgezien daarvan is er weinig verschil voor ons, we kunnen met beide type fundering goed overweg. Een gesprek leidt tot de beste oplossing.