Bouwen In Oosterwold

Oosterwold is een bijzonder initiatief. Consumenten krijgen alle vrijheid van de gemeente Almere om hun droom te vervullen. Een rond huis? Kan. Eén verdieping, of twee, of drie? U mag het zeggen. Van steen of van hout? U beslist. Zolang U binnen de randvoorwaarden van het Bouwbesluit blijft, kunt U Uw gang gaan. Geen bemoeienis van de gemeente over nokrichting, dakkapellen, materiaalkeuze of kleurstelling. Zolang U aan het Bouwbesluit voldoet, heeft U het voor het zeggen.

Even checken, waar komt mijn huis precies...

Even checken, waar komt mijn huis precies…

En de bouwgrond is bijzonder aantrekkelijk geprijsd. Waar je elders in de Randstad grondprijzen ziet vanaf 400 euro/m2 (en ook wel 700 euro/m2) betaal je in Oosterwold rond de vijf tientjes. Kijk, dat scheelt een slok op een borrel, of eigenlijk bijna de hele borrel.

Eric and Flo in de sneeuw in Lozère. Komt de Eric en Flo ook naar Oosterwold?

Eric and Flo in de sneeuw in Lozère. Komt de Eric en Flo ook naar Oosterwold?

Er is ook een keerzijde. De Gemeente komt niet netjes de grond bouwrijp maken, dat mag U zelf doen. Wegen aanleggen: mag de toekomstige bewoner ook zelf doen. Electriciteit naar de bouwkavel aanleggen? Die is ook voor U. Zo verdwijnt natuurlijk een deel van het eerdere voordeel, maar onder de streep is de rekensom toch positief. Kavelgroottes zijn ongebruikelijk groot voor de Randstad: 2000-4000 m2 is volkomen normaal in Oosterwold.

Oosterwold brievenbussen

Oosterwold brievenbussen

De mensen die in Oosterwold gaan bouwen zijn geen doorsnee woningbouwers. Geen mensen die een huis uit de folder kiezen en dan zes maanden wachten tot het klaar is. Nee, het zijn mensen die zelf initiatieven ontplooien, die op onderzoek uitgaan, die een project kunnen managen, en die bereid zijn om een nieuw vak te leren: dat van huizenbouwer. Voor ons heel geschikt om mee samen te werken.

Dubbele logwand met cellulose

Dubbele logwand met cellulose

Want Lithouse werkt op maat. Wilt U volledig turn-key laten bouwen, en wilt U dat wij het complete traject inclusief aanvraag bouwvergunning voor U regelen? Geen probleem, verzorgen wij alles. Of wilt U, als echte Oosterwolder, alles zelf regelen en heel veel zelf doen, tot en met het plaatsen van de binnenwanden, waarbij Lithouse uitsluitend de schil plaatst? Ook geen probleem.

Verdiepingsvloer

Verdiepingsvloer

Want niet alleen onze huizen worden op maat gebouwd, ook de taakverdeling en de afspraken zijn maatwerk. Wij zijn flexibel. Zodat we precies aansluiten bij Uw wensen en eisen, en bij Uw mogelijkheden.

Lithouse is gespecialiseerd in houten ecologische woningen. Ecologisch, dus: zo min mogelijk kunststoffen, laag of geen energieverbruik, damp-open voor een aangenaam leefklimaat, en solide, stabiel en waardevast, want dat is ook duurzaam. Geen woningen die na tachtig jaar weer tegen de vlakte gaan, maar woningen waar volgende generaties verder mee kunnen.

Dit is niet Oosterwold

Nee, dit is niet Oosterwold

Op dit moment zijn we al met een aantal initiatiefnemers in Oosterwold aan de slag. In 2017 gaan we daadwerkelijk bouwen op diverse plaatsen in Oosterwold. Eén huis wordt een variant op de bekende Eric & Flo: traditionele technieken, modern ontwerp. Ook andere huizen die we in Oosterwold gaan bouwen zijn ontworpen door architecten.

Heeft U belangstelling voor Oosterwold? Wij bouwen graag met U, voor U. Samen met U. Voor een oriënterend gesprek: bel 087-8761900.

Massief hout, perfecte opslag van CO2

Massief hout, perfecte opslag van CO2